Vad är ett momsregistreringsnummer?

Momsregistreringsnummer

Alla som betalar moms ska ha ett momsregistreringsnummer

Alla som registrerar sig hos Skatteverket för att betala moms får ett momsregistreringsnummer. Juridiska personers momsregistreringsnummer bygger på organisationsnumret, medan det bygger på personnumret för enskilda näringsidkare. Momsregistreringsnumret ska enligt mervärdesskattelagen anges på fakturor och kvitton.

 

Så är momsregistreringsnumret konstruerat

Anta att ditt organisationsnummer är 9999999999. För att organisationsnumret ska bli ett momsregistreringsnummer anges landskoden SE innan första siffran, och avslutas med 01. Momsregistreringsnumret blir då alltså SE999999999901. Observera att numret inte får innehålla bindestreck, mellanslag eller punkter då sådana tecken inte godkänns.

Europeiska länder har även de momsregistreringsnummer med egna specifika utformningar. För att se en full lista över alla länders momsregistreringsnummer hänvisar vi till Skatteverkets hemsida.

Executive People

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå