Vad är API?

API

Möjligheter med API

API är ett gränssnitt till datorprogram, som gör det möjligt för ett program att kommunicera med ett annat program. Ett API fungerar som en verktygslåda som kan bygga en bro mellan olika program. Med ett API kan man använda sig av funktioner i andra program och synkronisera data mellan programmen.

 

Webbshop

Som ett exempel kan du med ett API integrera din webbshop och ditt molnbaserade bokföringsprogram. API:et hjälper dig att överföra försäljning från webbshopen till bokföringsprogrammet och gör att informationen enkelt kan bokföras.

Ett API kan även hjälpa en utvecklare att samla och knyta ihop flera program som behövs för att utveckla ett nytt program.

 

Fördelen med ett API

Fördelen med ett API är först och främst att det underlättar arbetet eftersom du slipper att överföra information manuellt, t.ex. från din webbshop till ditt bokföringsprogram.

Ett bra API gör det lättare att utveckla ett nytt program eftersom det kan ge tillgång till all information och alla byggstenar som behövs. När all information är tillgänglig och samlat kan utvecklaren enklare utveckla programmet och få programmen att synkronisera.

 

Typer av API

Det finns olika plattformar som erbjuder och kör ett API. De mest kända och mest utvecklade är Microsoft och Java. Java kan också användas på internet och många kända internettjänster använder sig av ett API, bland annat Twitter och Flickr.

Executive People

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå