bkpam238358_untitled-1_1

 
 
Executive People är ett certifierat och registrerat företag

 

 


VD-PROGRAMMET – 5 dagar. Diplomerad vd

ETT FRAMGÅNGSRIKT FÖRETAG KRÄVER EN FRAMGÅNGSRIK VD

I många små- och medelstora företag är det inte ovanligt att man som vd ansvarar för såväl bok- och marknadsföring som försäljning och personal. Att vara vd är en mångfacetterad roll med ett stort juridiskt ansvar. Vd-programmet sammanfattar alla dessa områden. Det är en prisvärd investering, en komplett utbildning för dig som vill bli en framgångsrik vd. Ett mycket bra program för dig som vill lära dig helheten.  

Vem bör delta? Du som siktar på att bli vd, är verksam som vd, eller bara vill lära dig mer om uppdraget.

Arbetssätt Utbildningen blandar teori och praktik på en djupare nivå. Allt för att du snabbt ska kunna applicera dina nyvunna kunskaper när du kommer hem. För att diplom ska tilldelas, måste deltagare arbeta med affärsplanen under dessa veckor och lämna in färdig plan. 100% närvaro krävs. Då utbildningen går i blockform, kommer du under utbildningen få träffa andra deltagare som år andra kurser. Detta ger oftast en dynamik och ses som mycket positivt.

Kurslängd 5 dagar fördelade på 2 tillfällen (2+3 dagar eller 3+2. Se schema)
Vill du fördjupa dina kunskaper efter denna utbildning, kan du enkelt hoppa på de sista
dagarna på Executive Program, eller Certifierad Vd.

Förkunskaper Gärna grundläggande ekonomikunskaper (inget krav)

Mål med utbildningen: 
Att få en förståelse och insikt i vd-rollen, samt erhålla kunskap inom nedan områden. Detta görs genom att teori, praktik och hemarbete mixas, för att få en bra inlärning
Vidare skall deltagaren erhålla ett Diplom på genomförd utbildning. Detta erhålls då deltagaren medverkat 100% av kursdagarna, samt genomfört hemarbete.

Kursdatum & anmälan

 

Investering 48 750 kr (exkl. moms). Lunch, morgon- och eftermiddagsfika samt kurslitteratur ingår i kursavgiften.

pdf_iconDetaljpresentation-vd-programmet

 pdf_iconVD-Programmet

 


UTBILDNINGSBLOCK – DIPLOMERAD VD

AKTIEBOLAGET – ÄGARE, STYRELSE & VD

Här går vi igenom de grunder som behövs för att få full förståelse för dels hur ett företag är uppbyggt, men också vilka lagar som styr. Vem bestämmer i företaget och vem är det som väljer inriktning och hur visioner och mål ska läggas upp. Vad har ägarna för uppgift och hur ska en bra styrelse arbeta, samt vad ska vd göra i det dagliga arbetet, och vilket personligt och kollektivt ansvar du har styrelsen och du som vd. Vad säger Aktiebolagslagen (ABL) och vi reder ut de 4 olika bolagsorganen som finns i lagstiftningen.  Avsnittet är en grundläggande styrelseutbildning

ARBETSRÄTT

Att känna till vilka lagar och förordningar som gäller inom arbetsrätten är otroligt viktigt att känna till för vd. Gör man fel på detta område, så kan det kosta mycket pengar. Arbetsmarknadens parter har kommit överens om vissa spelregler som gäller, och dessa måste man känna till. LAS & MBL är några som är lagstadgade och sedan finns kollektivavtal som reglerar parternas överenskommelser.

EKONOMI – 1 dag

Hur kan man göra en investering om man inte vet hur det går för företaget? Vad är skillnaden mellan Resultaträkning och Balansräkning. I våra undersökningar visar det sig att endast ca 15% av vd och styrelseledamöter i små och mellanstora företag, känner till skillnaden. Vi reder nu ut begreppen en gång för alla. Vad är nyckeltal? Vilka nyckeltal gäller för vår bransch och hur kan vi avläsa hur det går för våra konkurrenter?

MARKNADSFÖRING

Hur ska vi marknadsföra företaget och våra produkter eller tjänster? Vem är kunden? Vad är vår affärsidé? Vad är vår Unique Selling Point ( USP)? Vilken marknad är vi på? Hur stor budget har vi att marknadsföra oss med? Hur ser den nya digitala världen ut i jämförelse emot traditionell media? Vi går igenom området och ser hur vi på bästa sätt kan marknadsföra oss på bästa och det mest ekonomiska sättet.

FÖRSÄLJNING

Vad är det som gör att man skapar bra försäljning i ett företag? Hur stor säljstyrka ska vi ha? Vad är säljarnas primära mål och hur kommer dom dit? Vad driver säljarna? Hur skapar vi ett bra säljteam och motiverar säljarna att göra det vi förväntar oss? Erfarenheten visar att vi måste var aktiva och hålla igång säljteamet hela tiden, då det annars riskerar att självdö.

INKÖP

Att ha koll på inköpet på företaget kan vara skillnad på tusentals kronor eller miljontals kronor. Har man en produktionslinje eller säljer produkter, så är det superviktigt att känna till hur man får ett bra inköpspris och veta hur det påverkar hela företaget. Att sitta och försöka sälja till en slipad inköpschef, är nog ett av de tuffaste matcher man går igenom. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på.

REKRYTERING

En felrekrytering beräknas kosta ca 280 000 kr, enligt en undersökning som revisionsföretaget Öhrlings PWC gjort bland småföretagare med 10-100 anställda. Hur undviker vi fallgroparna på bästa sätt? Hur ska vi göra för att säkerställa rekryteringen på absolut det bästa sättet? Ska vi anlita rekryteringsföretag eller kan vi, och har vi kunskapen själva? Ska vi använda tester? Hur många referenser ska jag ringa? Vi går igenom hela rekryteringsprocessen och ser på de bästa sätten att göra en bra rekrytering.

LEDARSKAP – 1 dag

Ledarskap är ur ett organisatoriskt synsätt ett speciellt beteende som människor utövar i avsikt att påverka andras tänkande, inställning och uppförande, står det som förklaring i Wikipedia. Vad innebär det här i praktisk vardag? Vad är en bra ledare? Kan man träna sig till att bli en bra ledare, eller är det medfött? Hur ska vi på bästa sätt föregå med gott exempel inför både kunder, personal och andra intressenter? Vi är ansiktet utåt och vi är företagets ledare som vd, vilket ställer stora krav på oss som ledare. Vi kommer att dels att lära oss hur vi ska agera, men också öva rent praktiskt på detta.

AFFÄRSPLAN, AFFÄRSIDÉ, MÅL & VISIONER

Vad är en affärsplan och varför lyckas en del företag och andra inte? Nyckeln ligger dels vem som är ledare och chef på företaget och hur hon eller han använder sin affärsplan. I utbildningen får du göra en riktig affärsplan för ditt företag och vi lär ut enkla knep, som visar, dels hur du skriver och bra affärsplan, men också hur du implementerar den i din organisation, med både ägare / styrelse och hela personalstyrkan. Visioner, mål och affärsplan är ledmotiven genom hela utbildningen. 

HEMARBETE

Mellan utbildningstillfällen har du eget arbete som ska göras.

AFFÄRSPLAN. Inlämnad och godkänd

sveafinans_executivepeople

FRÅGOR OM UTBILDNINGEN – DIPLOMERAD VD

Har du frågor om denna utbildning, eller någon annan utbildning hos oss, är du alltid välkommen att ringa mig direkt, så reder vi ut dina frågetecken. Vill du hellre e-posta, så gör du det på bosse@executivepeople.se Välkommen att höra av dig 0768-533575

I samarbete med

 


vd-programmet Då jag är ägare och även vd i mitt bolag, sökte jag en utbildning som skulle passa mig och bolagets framtid. Trodde att jag skulle få en bra utbildning, men fick mycket mer än jag någonsin drömt om.

Executive People’s vd-program är en superutbildning som jag kan rekommendera alla som vill förstå helheten och hur vi ska ta oss an framtiden i företaget.

5 stjärnor från mig.

Afshin Dabiri.
VD Säkerhet Ordningsbevakning SOB AB
www.sob.nu

 

0

Start typing and press Enter to search

chefsprogrammet