Vad är en e-faktura?

E-faktura

E-faktura är en elektronisk möjlighet att betala fakturor på då betalningen görs automatiskt på förfallodagen efter godkännande av betalaren över internetbanken. Kontoinnehavaren har möjlighet att välja bort betalningen om denne önskar, samt undvika vissa faktureringsavgifter så som porto, transport etc.

 

Hur fungerar e-fakturan?

Genom att använda e-faktura blir dina fakturor samlade i din internetbank, vilket ger en betydligt bättre överblick, till skillnad från pappersfakturor och all betalningsinformation fylls i automatiskt på internetbanken. Sedan sparar internetbanken betalda fakturor ca 18 månader. Alla ekonomisystem stödjer inte e-fakturor, vilket betyder att det inte används av alla företag.

 

Elektroniskt format

På samma sätt som att det finns olika layouts till fakturor, finns det även e-fakturor i olika format.

 

EDI Format

EDI är en standard för elektroniska fakturor och andra elektroniska dokument. EDI står för Electronic Data Interchange och är mer strukturerat än en ”vanlig” e-faktura.

Executive People

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå