Möjligheter med API

API är ett gränssnitt till datorprogram, som gör det möjligt för ett program att kommunicera med ett annat program. Ett API fungerar som en verktygslåda som kan bygga en bro mellan olika program. Med ett API kan man använda sig av funktioner i andra program och synkronisera data mellan programmen.

Webbshop

Som ett exempel kan du med ett API integrera din webbshop och ditt molnbaserade bokföringsprogram. API:et hjälper dig att överföra försäljning från webbshopen till bokföringsprogrammet och gör att informationen enkelt kan bokföras.

Ett API kan även hjälpa en utvecklare att samla och knyta ihop flera program som behövs för att utveckla ett nytt program.

Fördelen med ett API

Fördelen med ett API är först och främst att det underlättar arbetet eftersom du slipper att överföra information manuellt, t.ex. från din webbshop till ditt bokföringsprogram.

Ett bra API gör det lättare att utveckla ett nytt program eftersom det kan ge tillgång till all information och alla byggstenar som behövs. När all information är tillgänglig och samlat kan utvecklaren enklare utveckla programmet och få programmen att synkronisera.

Typer av API

Det finns olika plattformar som erbjuder och kör ett API. De mest kända och mest utvecklade är Microsoft och Java. Java kan också användas på internet och många kända internettjänster använder sig av ett API, bland annat Twitter och Flickr.


Executive People är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom utbildningar riktade mot vd och styrelse, och vi utbildar årligen 100-tals vd/ ledare och befattningshavare inom effektivt styrelsearbete och till rollen som vd. Vi erbjuder personer som arbetar i små och medelstora företag utbildningar inom ekonomi, vd-rollen, styrelsearbete, management samt ledarskap. 
En nyckel till våra uppskattade utbildningar är givetvis våra mycket duktiga utbildare!

Executive People är ett av Lloyd´s Register registrerat och certifierat utbildningsföretag

>>Certifierad vd-utbildning

>>Executive Program

>>Vd-programmet

>>Grundläggande vd-utbildning

>>Grundläggande styrelseutbildning 1 dag

>>Högre diplomerad styrelseutbildning

>>Ekonomiutbildning 2 dagar

>>Företagsanpassade utbildningar

0

Start typing and press Enter to search